Okinawa Shorin-Ryu Karate adskiller sig fra andre stilarter, idet teknikkerne i Kata udføres i en harmonisk og mere afslappet tilstand, end det man som regel ser i forbindelse med sportskarate.

I Shorin-Ryu Karate er kroppen i en afslappet tilstand og ikke præget af ekstreme muskelkontraktioner og spændinger. I kontakt øjeblikket laves ligeledes ikke en ekstrem muskelsammentrækning for at stoppe angrebet, målet er at lade angrebet fortsætte, opnås ikke kontakt, vil kroppen ganske naturlig lave den nødvendige muskelkontraktion. Teknikkerne er bl.a. baseret på hofterotation, som kræver en fast, men eftergivende holdning i den grundlæggende teknik.

Jiyu Kumite i Shorin-Ryu Karate er fuld kontakt, og der er ingen områder på kroppen, som ikke må angribes. – Når dette nu er sagt, så er vi nødsaget til at træne Jiyu Keiko Kumite for ikke at slide medlemmer op. I Jiyu Keiko Kumite er der fravalgt farlige teknikker, ligeledes er der områder på kroppen som ikke må angribes. Jiyu Keiko Kumite udføres som let- eller fuld kontakt.

Shorin-Ryu er direkte målrettet mod kamp og selvforsvar, derfor indeholder vores Karate foruden slag, stød og spark også grappling, kasteteknikker (Nagewaza) og nedtagningsteknikker med pres på led.


Okinawa Shorin-Ryu

The journey of physical and mental acquisition.